Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > GESPECIALISEERDE ZORG > HUNTINGTON


     


Zorgopvang voor personen met de ziekte van Huntington


Doelgroep

Personen met de ziekte van Huntington in een vergevorderd stadium van de ziekte (fysiek, cognitief, psychisch).
De personen vereisen geen acute medische of heelkundige zorgen meer maar kunnen niet langer thuis opgevangen worden door een nood aan gespecialiseerde opvang voor korte of lange duur. 


Aanbod

Het Woon- en Zorghotel H. Hart is een gespecialiseerde zorginstelling die beschikt over vijf erkende plaatsen voor mensen met de ziekte van Huntington.

De persoon verblijft in een zorgvoorziening voor ouderen maar ontvangt individuele ondersteuning en begeleiding specifiek gericht naar de noden en de begeleidingsvraag van de persoon. Het aanbod richt zich op een multidisciplinaire benadering, zorg op maat, vraag gestuurde activiteiten, samenwerking met gespecialiseerde centra voor advies bij complexe problemen en nauwe opvolging van het ziekteproces door een ervaren arts.

Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan de omgeving van de persoon met de ziekte van Huntington. Het betreft een betaalbare vorm van opvang door middel van een ligdagkorting gefinancierd door het RIZIV.

Deze werking is ontstaan vanuit de optiek dat vóór het inschakelen van dit initiatief geen oplossing van langdurige en betaalbare aard bestond voor mensen uit de doelgroep hierboven beschreven.


Kennis en expertise

Het Woon- en Zorghotel H. Hart heeft een nauwe samenwerking met expertiseziekenhuis PC Ariadne te Lede.
Voor specifieke zorgaspecten kan steeds beroep gedaan worden op het advies en de kunde van conventiearts en neuropsychiater Dr. De Bruecker.
De arts komt op regelmatige basis bij de patiënten langs om zo het volledig ziekteproces op te volgen.

Voor de medewerkers is er extra vorming voorzien om hun kennis en expertise tot de ziekte van Huntington te verhogen.

Er is tevens een nauwe samenwerking met het expertiseziekenhuis UPC St.Kamillus te Bierbeek (Leuven).

Indien zich specifieke problemen voordoen inzake ziektebeeld van de persoon met de ziekte van Huntington, specifieke zorgaspecten, ed. kan steeds beroep gedaan worden op het advies en de kunde van conventiearts en neuropsychiater Dr. Liessens.

De arts komt op regelmatige basis bij de patiënten langs om zo het volledig ziekteproces op te volgen. Voor het personeel is extra vorming voorzien om hun kennis en expertise tot de ziekte van Huntington te verhogen.


Contactpersoon

Nathalie Lepere
Referentiepersoon MS/ALS/ZVH
T 056 321 053
E-mail: nathalie.lepere@h-hart.beZorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200