Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > GESPECIALISEERDE ZORG > HUNTINGTON


     


Pamele, permanent verblijf voor personen met een beperking

Huntington

Doelgroep

Personen met de ziekte van Huntington in een vergevorderd stadium van de ziekte (fysiek, cognitief, psychisch,… ). De personen vereisen geen acute medische of heelkundige zorgen meer maar kunnen niet langer thuis opgevangen worden door een nood aan gespecialiseerde opvang voor korte of lange duur.

Aanbod

Het Zorghotel H.Hart is een gespecialiseerde zorginstelling die beschikt over vijf erkende plaatsen voor mensen met de ziekte van Huntington.

De persoon verblijft in een zorgvoorziening voor ouderen maar heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een apart activiteitenpakket en individuele ondersteuning. De specifieke begeleiding legt de nadruk op de individuele noden van de persoon.

Het aanbod richt zich op een multidisciplinaire benadering, zorg op maat, vraag gestuurde activiteiten, samenwerking met gespecialiseerde centra voor advies bij individuele, complexe problemen en nauwe opvolging van het ziekteproces door een ervaren arts. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan de omgeving van de persoon met de ziekte van Huntington.

Het betreft een betaalbare vorm van opvang, dit door middel van een ligdagkorting gefinancierd door het RIZIV.

De werking is ontstaan vanuit de optiek dat vóór het inschakelen van dit initiatief geen oplossing van langdurige en betaalbare aard bestond voor mensen uit de doelgroep hierboven beschreven.

Kennis en expertise

Er is een nauwe samenwerking met expertiseziekenhuis UPC St.Kamillus te Bierbeek (Leuven). Indien zich specifieke problemen voordoen inzake ziektebeeld van de persoon met de ziekte van Huntington, specifieke zorgaspecten, ed. kan steeds beroep gedaan worden op het advies en de kunde van conventiearts en neuropsychiater dokter Liessens. De arts komt op regelmatige basis bij de patiënten langs om zo het volledig ziekteproces op te volgen. Voor het personeel is extra vorming voorzien om hun kennis en expertise tot de ziekte van Huntington te verhogen.

Contactpersoon

Voor vragen en info kan u terecht bij
Joke Vandenabeele
056 32 10 68


Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200