Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > GESPECIALISEERDE ZORG > COMA


     


Pamele, permanent verblijf voor personen met een beperking

Comazorg

Doelgroep

Personen in een persisterende vegetatieve status of een minimale responsieve status. De personen vereisen geen acute medische of heelkundige zorgen meer maar kunnen niet langer thuis opgevangen worden door een nood aan gespecialiseerde opvang voor korte of lange duur.

Aanbod

Het Zorghotel H.Hart is een gespecialiseerde zorginstelling die beschikt over vijf erkende plaatsen voor mensen met PVS of MRS.

De persoon verblijft in een zorgvoorziening voor ouderen maar kan rekenen op een specifiek zorgaanbod. De specifieke begeleiding legt de nadruk op de individuele noden van de persoon.

Het aanbod richt zich op een multidisciplinaire benadering, zorg op maat, vraag gestuurde activiteiten, samenwerking met gespecialiseerde centra voor advies bij individuele, complexe problemen en nauwe opvolging van het ziekteproces door een ervaren arts. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan de omgeving van de persoon met PVS of MRS.

De werking is ontstaan vanuit de optiek dat vóór het inschakelen van dit initiatief geen oplossing van langdurige en betaalbare aard bestond voor mensen uit de doelgroep hierboven beschreven.

Kennis en expertise

Er is een samenwerkingsverband met expertiseziekenhuis UZ Gent. Indien zich specifieke problemen voordoen inzake zorgaspecten kan steeds beroep gedaan worden op het advies en de kunde van conventiearts dokter Oostra. Voor het personeel is extra vorming voorzien om hun kennis en expertise rond comazorg te verhogen.

Contactpersoon

Voor vragen en info kan u terecht bij
Joke Vandenabeele
056 32 10 68


Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200