Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > ALGEMENE INFO > PROJECTEN > CROSSCARE 2.0


Met de steun van de Europese Unie heeft het CrossCare 2.0 consortium het REABLE4ALL-project goedgekeurd als opvolger van het DigiRehab - project.Dit nieuwe initiatief richt zich op het stimuleren van lichaamsbeweging bij mensen die een verhoogd risico lopen om te vallen.
 
Het REABLE4ALL-project gaat officieel van start op 1 mei 2024 en zal anderhalf jaar duren.
 
Het hoofddoel van het REABLE4ALL-project is om niet-professionals, zoals vrijwilligers en mantelzorgers, te betrekken bij het aanmoedigen van mensen met een verhoogd valrisico om meer te bewegen.
De digitale tool DigiRehab wordt opnieuw ingezet om op maat gemaakte oefeningen aan te bieden via een tablet. Hierdoor kunnen mensen op hun eigen tempo en in hun vertrouwde omgeving trainen.
Woon- en Zorghotel H. Hart richt zich hier specifiek op bewoners van het woonzorgcentrum.  
 
Voor het project wordt samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder DigiRehab, Mintus, het Wit-Gele- Kruis, Bewegingstherapie Davids uit Nederland, De Stichting Lelie Zorggroep en de Hogeschool Zeeland.
 
 
Vergeet ook zeker niet de website van CrossCare te bezoeken.Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200