Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > VARIA > FITNESS



Buda Fit

Fitness voor een goede conditie, een gezond gewicht en cardiale revalidatie.

Doelgroep:

Buda Fit en alle groepslessen zijn toegankelijk voor medioren en senioren. Voor cardiale revalidatie en slim-fit is er geen minimum leeftijd.

We richten ons tot mensen die nog zelfstandig kunnen oefenen en graag een actieve levensstijl beoefenen. Personen die meer hulp nodig hebben verwijzen wij graag door naar onze kinesitherapie afdeling.

Aanbod:

Fitness:

Loopbanden, crosstrainers, steppers, fietsen, zitfietsen, roeibanken, trekapparaat, cranckcycle, trilplaat, easy-line krachttoestellen, sportraam, matjes, halters en allerlei klein materiaal.

De individuele fitness gebeurt altijd onder de begeleiding van een kinesitherapeut of sportcoach.

Groepslessen:

  • Body Balance:

Deze groepsles is voor iedereen toegankelijk. We doen losmakende oefeningen, werken op de spierkracht en lenigheid

Ook evenwicht en coƶrdinatie komen aan bod. Dit is een rustige les waar er gedeeltelijk in stand en in zit gewerkt wordt.

  • Core stability:

 In deze les versterken we het spierkorset ter hoogte van de romp en het bekken. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd op matjes.

  • Easy-fit:

Het easy-fit circuit wordt samen in groep uitgevoerd. Het circuit bestaat uit de afwisseling tussen step-oefeningen en krachttoestellen. We werken in een cirkel, waarbij de oefening telkens 2 minuten duurt en er daarna doorgeschoven wordt.

  • Cardiale revalidatie:

Onder professionele begeleiding van de kinesitherapeut wordt de cardiale conditie verbeterd. Er wordt een specifiek circuit afgelegd en de hartslag wordt opgevolgd met polar-horloges. Het fitness-niveau en de lichaamscompositie worden regelmatig getest. We werken op voorschrift en in overleg met de behandelende cardioloog of huisarts. Voor de cardiorevalidatie is er geen minimum leeftijd.

  • Slim-fit:
Slim-fit richt zich tot mensen die gewicht willen verliezen. Onder begeleiding van een diƫtiste en een sportcoach werken we aan de conditie en wordt er advies gegeven omtrent gezonde voeding. Regelmatig wordt de lichaamscompositie gemeten en besproken. Deze groep staat open voor mensen van alle leeftijden.

Het abonnement:

Met een abonnement kan je Buda Fit vrij gebruiken en mag je gratis deelnemen aan de groepslessen easy-fit, body balance en core stability.

Er is ook de mogelijkheid tot het nemen van een 10-beurten kaart.

Het eerste bezoek aan Buda Fit gebeurt steeds op afspraak en is gratis. Alle toestellen worden uitgelegd en een oefenprogramma wordt voorgesteld.

Openingsuren:

Open van maandag t.e.m. vrijdag.
Het eerste bezoek is altijd op afspraak.
Tijdens de schoolvakanties worden er geen groepslessen gegeven.

Locatie:

Buda Fit bevindt zich op het gelijkvloers van Residentie Budalys, gelegen te Dam 2B - 8500 Kortrijk.

Contact:

Buda Fit wordt ingericht door het kiné- en fitnessteam van de Zorggroep H. Hart. Wij geven u graag bijkomende informatie.
We zijn steeds bereikbaar op het nr. 056 321 360.

Buda Fit
Dam 2B
8500 Kortrijk
budafit@h-hart.be 
T 056 321 360 


Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200