Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > ZORG EN HULP AAN HUIS > GEZINSZORG


Gezinszorg H. Hart

 

Heb je een zorgbehoefte en ben je op zoek naar hulp bij huishoudelijke taken of persoonlijke verzorging? Of ben je op zoek naar gezelschap en/of toezicht voor jezelf of ken je iemand met een zorgvraag? Dan kan je een beroep doen op een verzorgende van onze dienst gezinszorg H. Hart.  

Wat is gezinszorg?

Gezinszorg H. Hart is een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

Gezinnen, senioren en personen met een handicap kunnen een beroep doen op gezinszorg om hen te ondersteunen bij hun dagdagelijkse activiteiten. De dienst voor Gezinszorg wil iedereen de mogelijkheid bieden om zo comfortabel als mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen. 

Welke hulp kunnen wij bieden?

De mogelijke hulpverlening bestaat uit 4 grote blokken. We bieden zowel persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, administratieve hulp als hulp bij het onderhoud van de woning.

  • Persoonlijke verzorging kan bestaan uit hulp bij het wassen, aan- en uitkleden, haarverzorging, hulp bij het scheren, psychosociale begeleiding, begeleiden naar dokter, gezelschap bieden, ontspanningsactiviteiten aanbieden, ...
  •  
  • Huishoudelijke hulp kan bestaan uit koken, afwassen, boodschappen doen, wassen en strijken, lakens verschonen,...
  •  
  • Administratieve hulp kan bestaan uit samen de post doornemen, betalingen doen, naar de post gaan,...
  •  
  • Tenslotte helpen de verzorgenden ook bij het onderhoud van de woning. Dit mag echter maar een beperkte tijd in beslag nemen, aangezien dit niet tot de kerntaak van de verzorgende behoort.
Bij de aanvang van de hulpverlening stellen we samen een zorgprotocol op. Dit is een overzicht van alle dagdagelijkse taken. We bekijken samen met de klant welke taken men zelf nog kan opnemen, welke taken de mantelzorgers op zich nemen en welke taken moeten gebeuren door de verzorgenden.

Hoeveel kost gezinszorg?

Je betaalt een wettelijk bepaalde bijdrage die afhankelijk is van je inkomen, de gezinssamenstelling en de graad van zorgbehoevendheid. Bij avondzorg of hulp in het weekend, wordt er een toeslag aangerekend. Deze bijdrage wordt door de consulent berekend tijdens het huisbezoek.

Hoe gezinszorg aanvragen?

Indien je graag ondersteuning zou krijgen, dan komt de consulent bij u thuis langs om meer uitleg te geven over de dienst, om de persoonlijke bijdrage te berekenen en samen het zorgprotocol op te stellen.

In overleg met de klant en/of de mantelzorger, wordt er een zorgpakket samengesteld afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. We bieden zorg met een minimum van 1u, en plannen graag volledig op maat de hulpverlening in.


 

Contactgegevens

Gezinszorgconsulenten
Bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8u en 12u30 en tussen 13u30 en 17u
Budastraat 30 - 8500 Kortrijk
Tel.: 056 321 120

E-mail: gezinszorg@h-hart.be

Klik hier voor onze folder. Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200