Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > ZORG EN HULP AAN HUIS > GEZINSZORG


Gezinszorg H. Hart biedt ondersteuning naar uw wensen en behoeften

Wat is gezinszorg?

Gezinszorg H. Hart is een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

Gezinnen, senioren en personen met een handicap kunnen een beroep doen op gezinszorg om hen te ondersteunen bij hun dagdagelijkse activiteiten.

De dienst voor Gezinszorg wil deze doelgroepen de mogelijkheid bieden om zo comfortabel als mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Welke hulp kunnen wij bieden?

Bij de aanvang van de hulpverlening stellen we een zorgprotocol op. Dit is een overzicht van alle dagdagelijkse taken. We bekijken samen met de klant welke taken men zelf nog kan opnemen, welke taken de mantelzorgers op zich nemen en welke taken moeten gebeuren door de verzorgenden.

De mogelijke hulpverlening bestaat uit 4 grote blokken. We bieden zowel persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, administratieve hulp als hulp bij het onderhoud van de woning.

  • Persoonlijke verzorging kan bestaan uit hulp bij het wassen, aan- en uitkleden, haarverzorging, hulp bij het scheren, psychosociale begeleiding, begeleiden naar dokter,...

  • Huishoudelijke hulp kan bestaan uit koken, afwassen, boodschappen doen, wassen en strijken, lakens verschonen,...

  • Administratieve hulp kan bestaan uit samen de post doornemen, betalingen doen, naar de post gaan,...

  • Tenslotte helpen de verzorgenden ook bij het onderhoud van de woning. Dit mag echter maar een beperkte tijd in beslag nemen, aangezien dit niet tot de kerntaak van de verzorgende behoort.

Hoeveel kost gezinszorg?

De kostprijs wordt berekend volgens de regelgeving van diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Er wordt rekening gehouden met het inkomen, de gezinssamenstelling en de zorggraad.

Hoe gezinszorg aanvragen?

Bij een nieuwe aanvraag komt de gezinszorgconsulente langs om meer uitleg te geven over de dienst, om een prijsberekening te maken en een zorgprotocol op te stellen. Er wordt in overleg met de klant een zorgpakket samengesteld afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. U kan de gezinszorgconsulente bereiken op het nummer 056 321 120. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 12u30 en tussen 13u30 en 17u30.

Contactgegevens

Gezinszorgconsulenten: Helena Charle, Ulrike Sameyn en Steffi Vandamme
Bereikbaar tussen 8u30 en 12u30 en tussen 13u30 en 17u30
Budastraat 30 - 8500 Kortrijk
Tel.: 056 321 120

E-mail: gezinszorg@h-hart.be

Klik hier voor onze folder. Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200