Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > GESPECIALISEERDE ZORG > KINESITHERAPIEKinesitherapie H. Hart

Het kine-team van de Zorggroep H. Hart telt 11 dynamische kinesitherapeuten met verschillende specialisaties en 1 voedingsdeskundige.
De therapeuten zijn actief in het Woon - en Zorghotel H. Hart, het Nursingtehuis Pamele, de dagverzorgingscentra, de serviceflats Residentie Groote Broel en in de Fitnessclub H. Hart 55+.

Onze accommodatie:

We beschikken over mooie, ruime accommodaties waarin alle moderne apparatuur aanwezig is.

  • Kineruimte H. Hart: voor alle bewoners van het Woon - en Zorghotel, dagverzorgingscentra en het Nursingtehuis Pamele
  • Kineruimte Residentie Groote Broel: voor de bewoners van de Serviceflats en voor alle externe ambulante cliĆ«nten
  • Kineruimte Centrum voor Herstel - en Supportzorg (az groeninge - campus Vercruysselaan - afdeling 2A): voor alle residenten van het hersteloord.

Werking van de kinesitherapie

De doelstellingen zijn zeer verschillend van afdeling tot afdeling en kunnen ook verschillen van persoon tot persoon.

Zo worden residenten van het Centrum voor Herstel - en Supportzorg voorbereid om op een vlotte en veilige manier terug te keren naar de thuissituatie.
Daarentegen ligt de nadruk in het Woon -en Zorghotel H. Hart voornamelijk op comfortzorg. We vertrekken altijd bij de bewoner zelf en stellen een individueel aangepast behandelingsplan op. De communicatie met de huisarts, personeelsleden en de familie vinden wij uitermate belangrijk.

Onze taken worden opgesplitst in 4 delen.


  • Kinebehandeling:
Bij een bewoner met een bepaalde aandoening, wordt er in de kineruimte specifiek gewerkt aan het probleem. We gebruiken de gekende behandelingsstrategieĆ«n zoals Bobath therapie, manuele therapie, lymfedrainage, ... 
   
  • Activatie van de bewoner: 
 We willen de mogelijkheden van de bewoner optimaal benutten. Iemand die nog een beetje kan stappen, stimuleren we om dit zoveel mogelijk te doen. Niet alleen in de kineruimte maar ook op de afdeling, tijdens de dagdagelijkse activiteiten. Samen met de andere personeelsleden en de familie kunnen we de bewoner zo lang mogelijk actief houden, zonder het comfort uit het oog te verliezen.
   
  • Comfortzorg en PDL:

In sommige situaties is er geen activatie meer mogelijk en moeten we aanvaarden dat de bewoner passief is geworden. De kinebehandeling evolueert van activatie naar comfort bieden aan de bewoner. We kunnen aangepaste rolwagens voorzien of speciale matrassen en kussens om doorligwonden te voorkomen. Soms gebruiken we tilliften om de bewoners te verplaatsen. Naast het liggen, zitten en zich verplaatsen, horen ook het wassen, verschonen en het maaltijdgebeuren hier bij. Deze dagdagelijkse handelingen moeten steeds op een aangename manier kunnen gebeuren, zonder angst of pijn maar op een warme, menselijke wijze die vertrouwen biedt.
We spreken nu van PDL of Passiviteiten van het Dagelijkse Leven. Onze doelstelling is dat de noodzakelijke dagelijkse handelingen op een ontspannen en niet bedreigende manier ervaren worden door de bewoner. Voor een goede comfortzorg werken we samen met de ergotherapeuten en comfortverantwoordelijken op de afdelingen.

   
  • Groepsessies:
 Wekelijks worden er relaxatiesessies ingericht, deze worden in groep gegeven.
 

Voor meer informatie kunt u ons steeds bereiken via kine@h-hart.be of via 056 32 10 94.

 


Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200