Terug naar startpagina Terug naar startpagina     Algemene info H.Hart     Werken bij ons     Contact     Facebook
ZORGGROEP H.HART > VARIA > FITNESSFitness voor hartpatiënten, een juist gewicht en een goede conditie

Voor wie?

De fitness- en groepslessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 55 jaar. Voor de cardiale revalidatie en de slim-fit is er geen minimum leeftijd.

We richten ons tot mensen die nog zelfstandig kunnen oefenen en graag een actieve levensstijl beoefenen. Personen die meer hulp nodig hebben verwijzen wij graag door naar onze kinesitherapie afdeling.

Wat kunnen wij aanbieden?

Fitness:

Loopbanden, crosstrainers, steppers, fietsen, zitfietsen, roeibanken, trekapparaat, multigym, trilplaat, easy-line, krachttoestellen, sportraam, matjes, halters en allerlei klein materiaal.

De individuele fitness gebeurt altijd onder de begeleiding van een kinesitherapeut of bewegingsconsulente.

Groepslessen:


  • Relax 55+
Deze groepsles is voor iedereen toegankelijk. We doen losmakende oefeningen, werken op de spierkracht en lenigheid.
Ook evenwicht en coördinatie komen aan bod. Dit is een rustige les waar er gedeeltelijk in stand en in zit gewerkt wordt.
  • Rug- en buikspieroefeningen 55+
In deze les versterken we het spierkorset ter hoogte van de romp en het bekken. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd op matjes.
  • Easy-fit 55+
Het easy-fit circuit wordt samen in groep uitgevoerd. Het circuit bestaat uit de afwisseling tussen step-oefeningen en krachttoestellen. We werken in een cirkel, waarbij de oefening telkens 2 minuten duurt en er daarna doorgeschoven wordt.
  • Cardiale revalidatie
Onder professionele begeleiding van de kinesitherapeut wordt de cardiale conditie verbeterd. Er wordt een specifiek circuit afgelegd en de hartslag wordt opgevolgd met polar-horloges. Het fitness-niveau en de lichaamscompositie worden regelmatig getest. We werken op voorschrift en in overleg met de behandelende cardioloog of huisarts. Voor de cardiorevalidatie is er geen minimum leeftijd.
  •  Slim-fit
 Slim-fit richt zich tot mensen die gewicht willen verliezen. Onder begeleiding van een voedingsdeskundige (diëtiste) en bewegingsconsulente werken we aan de conditie en wordt er advies gegeven omtrent gezonde voeding. Regelmatig wordt de lichaamscompositie gemeten en besproken. Deze groep staat ook open voor mensen jonger dan 55 jaar.

Het abonnement:

Met een abonnement kan je de fitnessclub vrij gebruiken en mag je gratis deelnemen aan de groepslessen easy-fit, relax en 'rug en buik'.

Er is ook de mogelijkheid tot het nemen van een 10-beurten kaart.

Het eerste bezoek aan de fitnessruimte gebeurt steeds op afspraak en is gratis. Alle toestellen worden uitgelegd en een oefenprogramma wordt voorgesteld.

Openingsuren:

Iedere maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur kan de fitnessruimte met alle toestellen en materialen gebruikt worden. Steeds onder professionele begeleiding.

Tijdens de schoolvakanties worden er geen groepslessen 55+ gegeven.

Locatie:

De fitnessruimte bevindt zich op het gelijkvloers van de Serviceflats 'Residentie Groote Broel',
naast de kinesitherapiepraktijk, gelegen te Dam 9 - 8500 Kortrijk.

Contact:

De fitness wordt ingericht door het kiné - team van de Zorggroep H. Hart. Wij geven u graag bijkomende informatie.
We zijn steeds bereikbaar op het nr. 056/321.094.

Fitnessclub H. Hart
Dam 9
8500 Kortrijk
kine@h-hart.be
Tel. 056 321 094


Zorggroep H. Hart Kortrijk. Budastraat 30 - 8500 Kortrijk - Tel. 056/321.000 - Fax. 056/321.200